2012. december 12., szerda

Új 52-es Crane softshell mellény,férfi,szürke,xl - Jelenlegi ára: 5 990 Ft

 crane softshell mellény, 52/xl-es
Új, cimkés termék, kíváló outdoor sportokhoz!
Grafitszürke színű, anyagában szolidan mintás,
mell: 114 cm, hossza elöl 71 cm, hátul 74 cm, vállszélesség 45 cm, 3 zipzáras zsebe van
pk 1080 ft ajánlottan,  
Softshell
Néhány szó a softshell-ről, erről a túrákon annyira hasznos termékcsoportról. A softshell anyagoknak jó a légáteresztő képessége, rugalmasak, kopásállóak, szélállóak. Többféle vastagságban, különféle vízállósággal készülnek. (Túrabolt, softshell)
Funkcionális öltözködés
A funkcionális öltözködés szabálya szerint egy túraöltözet nagyjából így néz ki: kívül egy vízálló dzseki (héj), alatta egy második réteg, ami általában polár, legalul pedig egy nedvességelvezető aláöltözet. Ez a réteges öltözködés jól működik, mert: melegen tart, nem ereszti át a vizet és a szelet, viszont átlélegzik, kiereszti a test által termelt párát.
Miért kellett a softshell?
Problémát jelenthet viszont, hogy a külső héjak, a legdrágább membránokat használó héjdzsekiket nem számítva, általában nem tudnak olyan jól átpárologni, mint a polárok és sokszor nem is olyan kényelmesek. Ráadásul a legtöbb kiránduló, túrázó nem is szereti a réteges öltözködéssel járó állandó megállást, le- és felöltözést, ha egy kicsit elkezd esni, vagy éppen felmelegszik vagy lehűl az idő. A gyártók-fejlesztők erre találták ki az un. soft shell (puha héj) ruhákat, amiket nagyon kényelmes viselni, nagy mozgásszabadságot adnak, jó a légáteresztésük, ugyanakkor, szemben a poláranyagok többségével, szélállóak és elbírják az esőt is. (Tulajdonképpen ezzel született meg a vízálló dzsekik ’ héj’ elnevezése is, mutatva, hogy merevebb anyagból készülnek. )



Jelenlegi ára: 5 990 Ft

Az aukció vége: 2012-12-30 08:14
. Új 52-es Crane softshell mellény,férfi,szürke,xl - Jelenlegi ára: 5 990 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése