2012. december 14., péntek

5-htp Extra Erős 100mg 60kapsz. Swanson - Jelenlegi ára: 4 500 Ft

Kiváló minőségű táplálékkiegészítő.
Az 5-HTP, azaz 5-hidroxi-triptofán a triptofán nevű esszenciális aminosav szerotoninná alakulásának a köztes terméke.
A triptofán olyan magas fehérjetartalmú élelmiszerekben található meg, mint a marhahús, csirkehús, pulykahús, hal, valamint a különböző tejtermékekben, a banánban, szárított datolyában, amerikai mogyoróban, tökben, napraforgómagban és a tengeri algában.
Étrend-kiegészítők előállításához az 5-HTP-t a Griffonia simplicifolia nevű, Afrikában honos növény magjából nyerik ki. Az 5-HTP az emberi szervezetbe jutva szerotoninná alakul. A szerotonin egy olyan kémiai hírvivő anyag (neurotranszmitter), ami meghatározó szerepet tölt be érzelmeink szabályozásában.  Az 5-HTP az  emberi agyra gyakorolt hatása révén csökkentheti a depresszió tüneteit, és rendkívül hatékony az álmatlanság és a migrén kezelésében is. Számtalan testsúlycsökkentő étrend-kiegészítő készítmény alkotóeleme is.
Depresszió:
A legtöbb publikált kutatás az 5-HTP vonatkozásában a depresszió kezelésével kapcsolatos. Az 1970-es évek eleje óta, legalább 15 tanulmány foglalkozott az 5-HTP hatásával a depresszióra.
 A tanulmányok az 5-HTP-t legalább olyan hatékonynak találták a súlyos depresszió kezelésében, mint  a gyógyszereket, miközben kevesebb mellékhatás jelentkezett.  
Elhízottság:
A diéta alatt a triptofán és a központi idegrendszer szerotonin szintje drámaian csökken. Ez az alacsony szerotonin szint az elhízott betegekben társul szénhidrát sóvárgással és nagy evészettel.
Krónikus fejfájás:
A krónikus fejfájás, főleg a migrén néhány kutató szerint az alacsony szerotonin szintnek köszönhető, valószínűleg a szerotonin megnövekedett bontása eredményeként a monoamin-oxidáz enzim által. Az alacsony szerotonin szint - úgy gondolják - csökkenti a fájdalomküszöböt a krónikus fejfájók körében.
Álmatlanság:
Az 5-HTP előnyösnek bizonyult az álmatlanság kezelésében, különösen az alvásminőség javításában a REM alvás növelésével.  
Tápérték
Egy adag 1 kapszula
 AdagonkéntNapi bevitel%
L-5 HTP (L-5 Hydroxytryptophan)(Griffonia Simplicifolia mag kivonat)
100 mg
*
* Napi érték nincs meghatározva.
Egyéb összetevők: Rizsliszt, zselatin.
Javasolt használat:  Étrend-kiegészítőként, vegyen be egy kapszulát naponta vízzel éhgyomorra.



Jelenlegi ára: 4 500 Ft

Az aukció vége: 2013-01-01 07:54
. 5-htp Extra Erős 100mg 60kapsz. Swanson - Jelenlegi ára: 4 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése